Beter Geregeld Internet Diensten

Meer dan 30 jaar ervaring

ICT Scan? Bij ons een GRATIS ICT scan!

De eerste stap na een kennismakingsgesprek is vaak een audit van de ICT omgeving van onze (potentiële) klant.
Wij bieden u een gratis ICT scan aan in combinatie met een kennismakingsgesprek.

Tijdens het eerste gesprek vertellen wij graag over onze diensten en producten maar delen wij bovenal onze visie op de ICT omgeving voor uw specifieke bedrijfstak en uw bedrijf.
Om direct met de ingewonnen kennis van de ICT scan aan de slag te kunnen, is het van belang te weten waar de prioriteiten liggen en wat de mogelijkheden zijn.
Een nieuwe pc voor uw medewerkers kan natuurlijk veel extra productiviteit opleveren, maar is wellicht niet de hoogste prioriteit als blijkt dat de back-up van uw belangrijke bestanden niet goed functioneert.

Tijdens de gratis ICT scan kijken wij naar de basics van uw ICT omgeving.

 • Is de beveiliging wel goed?
 • Hoe loopt de back-up?
 • Is er nog garantie?
 • Is de server "gezond"?
 • Hoe staat het met de vrije schijfruimte?
 • Waarom heeft een ex-medewerker nog een account met beheerrechten op de server?

De audit voeren wij uit met geautomatiseerde software in combinatie met een grondig blik in uw systeem en netwerk.
Een audit is discreet en het advies vrijblijvend.

Wilt u een kennismakingsgesprek met Beter Geregeld ICT en een grondig advies door middel van de GRATIS ICT scan? mail naar: ict@betergeregeld.com

Wilt u een diepgaande audit op maat? Of een second-opinion? Als ervaren en professionele adviseurs staan wij voor u klaar. In overleg onderzoeken wij specifieke zaken van uw IT-omgeving of kijken wij juist heel breed naar uw ICT / Automatisering.

Second Opinion

Doordat de ICT steeds complexer wordt, zijn snellere aanpassingen in uw bestaande systemen nodig om te anticiperen op de marktwerking.
Beter Geregeld ICT gaat verder, denkt met u mee, en wil graag uw sparringpartner zijn. Ook als dit maatwerk vereist voor uw specifieke vragen.
Een Second opinion door Beter Geregeld ICT biedt uitkomst als u op zoek bent naar antwoorden op uw IT-vraagstukken.

Beter Geregeld ICT kent uw vragen, om u een indruk te geven

 • Hoe krijg ik onderhoud dat is uitbesteed weer inzichtelijk en werkbaar?
 • Wat is de status van mijn huidige systeem qua optimalisatie van functionaliteiten en kwaliteiten?
 • Cloud of eigen server, wat past bij mijn bedrijf?
 • Zijn de licenties wel goed geregeld?
 • Kan met mijn huidige hardware de nieuwste software wel draaien
 • Waarom werkt het systeem zo traag?
 • Hoe kan het dat vanuit huis inloggen niet goed werkt?
 • Waardoor komt het dat ik voor systemen die ’in orde’ zijn, vrijwel wekelijks tweede- en derdelijnshulp moet inroepen?

Vraag bij twijfel gewoon een gratis ICT scan of Second Opinion aan bij Beter Geregeld ICT!

’Het netwerk is traag’, ’Hij doet het niet’

Een veel gehoorde kreet die ICT afdelingen te horen krijgen: ’Hij doet het niet’ of ’Het netwerk is langzaam of traag’. Als dit een incidentele melding is dan belandt deze mogelijk op de grote stapel. Zijn er meerdere meldingen, dan dient er gestructureerd gezocht te worden naar het probleem. Dit kan o.a. liggen aan de PC of desktop van de gebruikers, de applicatie waarmee de gebruikers problemen ondervinden, de onderliggende netwerken (LAN, WAN, Wireless) of de databases waarvan gebruik wordt gemaakt.

Netwerk performance problemen

Een nadere analyse: De netwerk performance problemen die de gebruikers ondervinden dienen te worden vertaald naar een mogelijk probleem in één of meer delen van de infrastructuur zoals hierboven genoemd. De analyse van dit probleem kan ’eenvoudig’ worden gestart door het netwerkverkeer op de probleemlocaties te analyseren met een netwerk sniffer, protocol analyzer of packet decoder. Op basis hiervan kunnen andere problemen worden uitgesloten en kan verder worden ingezoomd op het daadwerkelijke probleem. Op basis van een gedegen onderzoek kunnen vervolgens de juiste oplossingen worden voorgedragen.

LAN performance problemen

Ook bij LAN performance problemen dient men eerst een goede analyse uit te voeren. De problemen treden nooit spontaan op. Er is altijd een patroon te achterhalen. Op basis van dit patroon wordt getracht de veroorzaker(s) op te sporen. Een performance probleem kan ook een gevolg zijn van een security of beveiligings probleem die nog niet is opgemerkt.

Server onderhoud

Op dit moment functioneert uw server waarschijnlijk naar wens.
Wij willen ons best doen om dit zo te houden.
Dan is het natuurlijk nodig dat uw server geheel up-to-date blijft.
Af en toe is het noodzakelijk dat de laatste veiligheidsupdates geïnstalleerd worden en dat er gecontroleerd wordt zodat uw server niet ontspoord.

Als ondernemer weet u als geen ander dat ICT oplossingen gewoon moeten werken, zodat je al je aandacht kan richten op het ondernemerschap.
Toch kan uw server traag worden, overvol zitten of dat hij niet werkt zoals hij zou moeten werken.
Er kunnen foutmeldingen optreden, exchange, SQL kunnen vastlopen en uw netwerk computers kunnen trager werken dan u gewend bent.
U kunt natuurlijk veel tijd steken in het zoeken naar een oplossing op het internet, maar als zelfstandig ondernemer kunt u uw tijd wel beter besteden.
Wij van Beter Geregeld ICT wil uw zorgen overnemen zodat u uw tijd kan steken in uw onderneming.